Рол банер стойка

roll-banner-fitnesТака наречените Рол банери са едни от най предпочитаните рекламни стойки на пазара. Името им идват от специфичния пружинен механизъм, който навива на ролка рекламното изображение в основата на рол банер стойката и медията върху, която най-често се отпечатва рекламната визия – (на англииски) банер (в българия го наричаме винил). Тази характерна функционалност прави рол банер стойките много удобни за транспортиране и използване на различни локации. Особено подходящи са за ефектно позициониране на всякакви рекламни послания. Голямото им предимството идва от това, че не е необходимо да мислите за крепежни елементи и специално място за окачване на вашата реклама. Всичко което ви е необходимо се намира в меката чанта, която с лекота носите в ръката си. Изваждате от нея рол банер стойката, позиционирате крачетата, поставяте в отвора телескопичната пръчка и издърпвате нагоре рекламната визия. Готово вашата реклама е поставена за секунди на мястото където желаете. Това прави рол банер стойките изключително подходящи за използване при участия в изложения или позициониране на рекламна визия в шоурум зали на магазини и търговски обекти. На практика можете да ги използвате на всяко място (което ви хрумне)където се сетите, единственото необходимо условие е да разполагате с равна повърхност на която да ги поставите.

Купи сега

Размери Рол банер стойки

roll-banner-creative-conferenceРол банер стойките се предлагат в няколко различни размери в зависимост от нуждите на клиента.

Стандартните размери на рол банер стойките са:
85 х 200 см; 100 х 200 см; 120 х 200 см; 150 х 200 см; 200 х 200 см.

Тук прави впечатление, че когато изброяваме размерите се промяня само ширината на рол банера докато височината му се запазва винаги 2 метра. На пазара се предлагат и модификации с други височини като например 160 см или 300 см. но във времето височината от 2  метра се е наложила като стандарт и се възприема като най функционална и удобна за използване. Това е така защото: първо човешкия ръст позволява безпроблемно разгъване на стойката до тази височина и второ:при тази височина основната част на рекламното послание се позиционира на нивото на очите.

Изборът на точния размер за вас зависи от площта с която разполагате за позициониране на стойката и разстоянието от което ще се възприема рекламното послание. Логично е че Колкото по-малка е площта с която разполагате трябва да изберете и по малък размер на рекламната стойка и обратното ако имате огромна площ и визията трябва да бъде възприемана както отблизо така и от далеч тогава ще се спрете на по големите размери.

Виж наличните размери

Видове Рол банер стойки

roll-up-banners-models

Производството на Рол банер стойките е съсредоточено предимно в Китай, като сравнително рядко можете да откриете и такива изработени в Турция. Има много и различни модификации, които се предлагат с различни наименования като класик рокер лукс скуеър стронг еко Ексклузив  и други. Най-често можете да откриете модели, който стоят на 2 крака. Те са най-разпространеня и масови модел, но също така на пазара се предлагат и модели с един крак и такива, който лягат директно на корпуса си и са без крака. Различават се основно в дизайна на алуминиевата част на стойката, но като цяло става дума за едно и също изделие. Един от детайлите на който задължително трябва да обърнете внимание при избор на качествена рол банер стойка е алуминиевата лайсна, която държи горната част на изображението. Тя също може да бъде различна, като дизайн, но тя като цяло почти не се забелязва и няма голямо значение дали ще бъде заоблена или с малко по правоъгълни форми.При нея (най-важното)е много важно тя да бъде от така наречените клипс модели, който захапват и държат здраво медията (без да я изпуска)между 2 алуминиеви профила. Алтернативната технология , която по възможност трябва да избягвате е с един алуминиев профил на който има залепена двойнолепяща лента. Проблема тук е че изображението стой през цялото време под напрежение опънато от пружината на навиващия механизъм и много често медията се отлепя от двойнолепящата лента и рол банер стойката става негодна за употреба. Добрата новина тук е че може да се ремонтира и да се използва отново, но ако изберете клипс модела ще избегнете риска от отлепяне и изпускане на рекламната визия.
При някой от моделите има добавени метални пластини и лайсни с цел по голяма здравина и устойчивост на рол банер стойката, но ефектът от тях не е много голям.

Рол банер стойки цени

Виж цените

roll-banner-stand-medicineЦените на рол банерите  зависят от размера на стойката, която сте избрали. Всички цени в нашия сайт са с включен ДДС (данък добавена стойност) и при покупка се издава фактура или касов бон. При търсене на уау ефекта от много ниска цена наши колеги си позволяват да обявяват цените си без ддс и клиентите им много често са разочаровани когато разберат че всъщност реалната крайна цена която трябва да заплатят се различава от предварително обявената в сайта на фирмата. Цените, които виждате на този сайт са крайни и не подлежат на промяна освен в случаите когато по взаимно съгласие сме договорили цени различни от тези, които се визуализират на сайта.

Предимства на рол банер стойките

  • Позиционират се бързо и лесно върху всякаква сравнително гладка повърхност
  • Голям площ на рекламното послание и много  добра видимост
  • Може да се използват многократно на различни локации
  • Рекламната визия може да се сменя многократно
  • Транспортира се изключително лесно. В сгънато положение се събира без проблем във всеки автомобил
  • Не са необходими специални технически познания за използването му.
  • Много добро съотношение цена ефективност
  • Изработен изцяло от алуминий. Много лек и компактен.
  • Предлага се в различни размери.
  • Възможност за много къс срок на изработка след подаване на готов файл за печат
Купи сега

Дизайн за рол банер стойки

prepress for roll up bannerДизайнът за визия, която ще се използва за рол банер стойка трябва да бъде съобразен с размерите на рекламното пано и видимата част на изображението. Основно изискване е да не се поставят текстове лога и други важни елементи по ръба на визията. Горе, в ляво, и в дясно няма нужда да се пускат раздувки за обрязване. В долната част е добре да се предвидят допълнително 100 мм, като се има в предвид, че те влизат в конструкцията на рол банера и не са видими. Тяхната роля е да се завият вътре в него, като по този начин чисто технологично намаляват напрежението върху медията оказвано от пружинния механизъм. Ако фонът на имиджовата визия е бял няма нужда да се предвиждат раздувки. Ако фонът е изображение или цвят различен от бяло е добре да се направи 30 – 50 мм раздувка в долната част на визията, за да се гарантира липсата на бяла линия между стойката и отпечатаното изображение. Дизайнът може да бъде подаден готов от клиента или да бъде поръчан за визуализация от наш дизайнер. Точната цена за дизайн можем да определим и оферираме след като се запознаем с конкретните изисквания на клиента. Досегашният ни опит показва, че когато текстовете, логата и изображенията за проекта са подадени коректно цената се движи в рамките на 30 до 60 лв.  Много рядко може да се надвиши тази цена в случаите когато се налагат специфични изрязвания и коригиране на снимки или сложни векторизирания на лога или други сложни елементи, който не са налични в добра резолюция за печат. Сроковете за дизайн и предпечатна подготовка на имиджова визия за рол банер се изпълняват в рамките на 1 до 3 работни дни в зависимост от моментното ни натоварване.

Поръчай дизайн тук