Флаери

Флаерите са особено подходящи за запознаване на потенциалните клиенти с Вашето промоционално предложение или услуга, която предлагате. Особено ефективни са в близост до мястото където проявилите интерес могат да се възползват от направеното им предложение. Техните стандартни размери са А5 и А6, но могат да бъдат изпълнени и във всеки друг размер.
Флаерите обикновено се отпечатват върху най-тънката и евтина хартия с цел постигане на максимално ниска цена на крайното изделие. Размерите им могат да варират, но най-разпространени  са А5 и А6. Параметрите им обикновено варират  в зависимост от информацията, която трябва да съдържат.
Запитването за печат е необходимо да съдържа:

  • точен размер на изделието
  • тираж,(брой, количество)
  • вид хартия, (грамаж, гланц, мат, специализирана)
  • цветност (1, 2, 3, или 4 цвята)
  • име и телефон за обратна връзка
Запитване или поръчай

Изисквания към файловете за печат

Размерът на изделието във файла трябва да бъде с размерите, с които искате да е крайното изделие, плюс поне по 2 – 3 мм от всички страни за обрязване. Важните обекти, като текстове и други подобни, трябва да бъдат поне на 3 – 4 мм навътре от ръба за рязане във файла.

Примерна схема за предпечатна подготовка на брошура

Легенда:

––- линия за рязане (точен размер на готово изделие)

––- линия за важни елементи (текст, лога и др. поне 3мм навътре от всяка страна спрямо червената рамка)

––- линия със отпуснат фон за обрязванe (3мм навън от линията за рязане)

С цел постигане на максимално качество е желателно логата и текстовете във файла да бъдат векторни , а растерните изображения да са с резолюция 300dpi

Файловете за печат могат да бъдат с разширения:
.pdf, .eps, .cdr, .ai, .jpg, .tif, .psd